Portal 072info

Vanredno na Kosovu: Ranjeno više policajaca, Thaci sazvao kriznu sjednicu

Situacija na sjevernom dijelu Kosova se zaoštrava tokom provođenja akcije policije u kojoj je uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i građana. Četiri pripadnika kosovske policije su ranjena, saopćeno je iz policije Kosova. Nita Mustafa, glasnogovornica bolnice, izjavila je da su povrijeđeni policajci van životne opasnosti.“Trojica su primljena u službu hitne pomoći, a jedan je prebačen na hirurgiju”, rekla je Mustafa, prenosi Gazeta Ekspres.

Inače, cilj akcije je hapšenje osumnjičenih koji su uključeni u krijumčarenje, organizovani kriminal i ostala kriminalna djela. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je uhapšeno sedam policajaca, javlja dopisnik RTS-a.

Policija Kosova sprovodi operaciju na severu Kosova tokom koje je do sada uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i građana, a jedan pripadnik kosovske policije je ranjen

Područje nadlijeće helikopter KFOR-a, a kosovski predsjednik Hashim Thaci sastao se s pripadnicima sigurnosnih struktura nakon što je u Beogradu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.


Srbijanski mediji prenose da je od jutros uhapšeno 13 Srba, a najmanje dvoje je ranjeno tokom akcije. Ubrzo se oglasio i KFOR navodeći da akcija nije usmjerena protiv Srba.


Dopisnik RTS-a javio je da su pripadnici ROSU probili nekoliko barikada koje su postavili Srbi.

Policija je koristila suzavac, šok-bombe i pucala je iz vatrenog oružja. S druge strane, stanovnici srpske nacionalnosti postavljaju barikade, a policija pokušava da se probije do centra Zubinog Potoka.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 32
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box