Portal 072info

Vapaj samohrane majke, beskućnika, iz Zenice: Pomozite nam jer sutra možda bude kasno

Samohrana majka Perka Mijić (69) iz Zenice preživljava najteže godine svoga života, a nakon što je ostala bez krova nad glavom i to šupe u kojoj još uvijek živi na Crnilama, međutim, uskoro je mora napustiit.

Posebno je ironično što je Mijić penzioner Kantonalne bolnice Zenica, gdje je radila kao medicinska sestra na prijemu tokom rata, kada je i stanovala u stambenom objektu medicinskih sestara pored bolnice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako priča, posao i stambeni prostor joj je uskraćen kada je pred kraj rata otišla u rodnu Hrvatsku, a kada se željela vratiti to nije bilo moguće. 

Napokon, kada uspijeva doći u Zenicu, doživljava šok i razočarenje – ostaje bez stana i posla. I dok živi u neuslovnoj šupi, koju sa bolesnim sinom mora napustiti, ova samohrana majka je i težak bolesnik (interne, neurološke i ortopedske bolesti).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim toga, kako priča, ima i teško oboljelog sina, dugogodišnjeg ovisnika i hroničnog duševnog bolesnika koji je bio na brizi Centra za socijalni rad i primao je socijalnu pomoć, a koju mu Centar ukida saznavši da je Perka dobila penziju.

-Beskućnici smo i molimo da nam se omogući odgovarajući smještaj. Trebamo i tuđu brigu jer nismo u stanju brinuti se o sebi. Nekako preživljavamo, nadam se da će neko riješiti našu situaciju jer možda sutra bit će kasno i neće nam biti potrebna jer nećemo biti među živima – poručila je Mijić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi zainteresirani koji žele pomoći ovoj porodici moguće ih je kontaktirati na broj 064 413 1140.

Podijelite članak
  • 137
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZENICA: Policija o incidentu u ugostiteljskom objektu

Redakcija

EPILOG INCIDENTA: Zeničanin zadobio tri ubodne rane, izboden i pas

Redakcija

ZENIČANKA NE MOŽE NAĆI POSAO: Iako je pedagoginja, ni u pekari je ne žele da ”ne odbije mušterije”

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME