Vaše dijete voli bagere, a sada su naučnici pojasnili šta to znači

Svaka faza odrastanja donosi drugačije interese. Dok neke zanimaju lutke, drugi su zaluđeni dinosaurima, a treći bagerima. Godinama se smatra da je preokupacija autićima i bagerima sasvim normalna za dječake, ali oni ponekad zanimaju i djevojčice.

Ako vam nije jasno zbog čega vaše dijete toliko zanimaju žuti bageri i bez riječi gleda crtić Bob graditelj, nauka ima odgovor koji je puno kompleksniji nego što očekujete.

Naime, za djecu ti strojevi predstavljaju nešto snažno.

– Mališanima, djeci predškolske dobi, bageri se doimaju većima od života. To su za njih strojevi kojima rukuju superheroji, a kada se njima igraju imaju osjećaj da kontroliraju nešto veliko i snažno – pojasnila je za Romper edukatorica Crystal Paschal. Stranica Parenting Science pojašnjava da fascinacija gradnjom i inženjerstvom kod djece može biti vrlo korisna jer nudi izvrsne mogućnosti učenja, piše Index.

– Bageri se bave ravnotežom i otkrivanjem. Kopači strojevi se koriste i u vrtlarstvu pa tako daju djeci mogućnost da otkriju misterije koji se kriju ispod površine i pokreću njihov mozak – smatraju naučnici sa Sveučilišta Michigan State.

Zato na bagere i druge strojeve kojima je vaše dijete opsjednuto morate gledati kao na nešto što je puno više od puke fascinacije. Oni su instrument učenja i poticanja mašte.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE