dodik
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Novinar i bloger Slobodan Vasković objavio je da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik opljačkan i to za, kako je, naveo, ravno 40 miliona eura!

FIXGEHALT

“Godinama već pišem o brojnim pljačkama koje je režirao i izveo Milorad Dodik, šef Crvene Sekte, ali sada prvi put imam priliku, sa velikim zadovoljstvom, napisati i opisati kako je upravo Dodik opljačkan. I to za, ravno, 40 miliona evra”, napisao je Vasković na blogu

On tvrdi da iza pljačke Dodka stoji Borko Đurić, direktor firme GP “Krajina”, u kojoj je Dodik najveći akcionar sa 38,29 posto akcija koje se ne vode na njega, već njegovog čovjek Milenka Čičića, nekadašnjeg vlasnika kriminalne firme “Kaldera”.

“Da je teško opljačkan, Dodik je saznao prije desetak dana i potpuno je pobjesnio. Prijetio je da će Đurića rastrgati, otkinuti mu glavu golim rukama, zatvoriti, polomiti; Lomio je namještaj, a krvave pjene su mu udarile na usta. Takvo Dodikovo stanje nije novo, ali je potpuno šokantan razlog zbog kojeg je Dodik doživio odliv 40 miliona evra iz mozga”, navodi Vasković.

LIDER

“Hoću svoj dio, nećete da me prevarite”, vrištao je Dodik kao u filmu “Maratonci trče počasni krug”.

Vasković navodi da je Đurić “decenijama pljačkao Dodika, prikazujući manju dobit GP “Krajine” od stvarne”

“A jedan od načina na koji je sebi izvlačio novac je uvećanje faktura koje je plaćao dobavljačima, koji su mu vraćali razliku u cijeni u kešu; Đurić se igrao i sa brojem prikazanih urađenih kvadrata u zgradama, kojih je uvijek bilo manje nego stvarno izgrađenih. Višak kvadrata, odnosno novac od njihove prodaje, stavljao je sebi u džep. I tako godinama, dok Đurić, kao hrčak, nije skupio 40 miliona evra, što je zaista zavidna suma, ako se ima u vidu koga je opljačkao”, navodi ovaj autor.

Šta reći na kraju, a ne zaplakati od smijeha, zaključuje Vasković, zbog načina “na koji je prvi pljačkaš Republike Srpske opljačkan, a da to nije ni primijetio”.

Kompletan tekst Slobodana Vaskovića možete pročitati OVDJE.