AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Njemački vatrogasci bili su prisiljeni da koriste gas maske kako bi spasili pretilog muškarca koji se nije kupao pet godina.

Stanovnicima Nurtigena, koji se nalazi u blizini Stuttgarta, pomislili su kako se dogodio hemijski napad kada su ugledali vatrogasce u zaštitnim odijelima i maskama. No, vatrogasci su morali to učiniti kada su otkrili u kakvom stanju se muškarac od 160 kilograma nalazi.

“Smeća je bila do koljena. Kutije od pica su bile na sve strane, stara hrana, konzerve. Smrad je bio užasan”, rekao je vatrogasac.

Kako bi došli do muškarca, vatrogasci su prvo razvalili vrata jer ih drugačije nisu mogli otvoriti. Pretili muškarac pronađen je usred gomile smeća s poteškoćama u disanju. Policiju je pozvala njegova komšinica koja je čula ritmičko udaranje na plafonu, odnosno njegov SOS za pomoć. Muškarac je bio pretio da bi izašao kroz vrata te je spušten kranom do ambulantnih kola.

Svojim spasiocima je rekao kako se nije mogao kupati ni oblačiti pet godina i da je živio od hrane koja mu je dostavljana na vrata.

klix.ba