Važna informacija za građane Zenice iz “ArcelorMittala”

Važna informacija za građane Zenice iz “ArcelorMittala”

U ime kompanije ArcelorMittal Zenica vas obavještavamo da su aktivnosti naizmjeni dijela plinovoda koksnog plina zajedno sa pripadajućom opremom u pogonu Koksara planirane za danas (utorak, 03. decembar 2019.) od 8:00 do 13:00sati. U navedenom periodu uslijed isključenja iz rada ekstraktora izvršit će se otvaranje i paljene havarijalnih baklji za sprječavanje isticanja sirovog koksnog plina i sprječavanje povećanih nekontrolisanih emisija sa koksne baterije. U tom slučaju, sve količine proizvedenog koksnog plina će biti spaljene na havarijalnim bakljama koje se nalaze na koksnoj bateriji.

Za provođenje ove aktivnosti neophodno je da se izvrši obustava svih potrošača koksnog plina, obustava proizvodnje koksa kao i isključenje ekstraktora od 8:00 sati.

O navedenim aktivnostima su informisani Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Napominjem da informaciju šaljemo zbog pravovremene informiranosti i transparentnosti, sa ciljem da ne bi bilo nepotrebne zabrinutosti zbog paljenja havarijalnih baklji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS