Važna informacija za građane Zenice iz “ArcelorMittala”

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U ime kompanije ArcelorMittal Zenica vas obavještavamo da su aktivnosti naizmjeni dijela plinovoda koksnog plina zajedno sa pripadajućom opremom u pogonu Koksara planirane za danas (utorak, 03. decembar 2019.) od 8:00 do 13:00sati. U navedenom periodu uslijed isključenja iz rada ekstraktora izvršit će se otvaranje i paljene havarijalnih baklji za sprječavanje isticanja sirovog koksnog plina i sprječavanje povećanih nekontrolisanih emisija sa koksne baterije. U tom slučaju, sve količine proizvedenog koksnog plina će biti spaljene na havarijalnim bakljama koje se nalaze na koksnoj bateriji.

ČITAJ JOŠ:  U većem dijelu BiH sutra pretežno sunčano

Za provođenje ove aktivnosti neophodno je da se izvrši obustava svih potrošača koksnog plina, obustava proizvodnje koksa kao i isključenje ekstraktora od 8:00 sati.

O navedenim aktivnostima su informisani Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Napominjem da informaciju šaljemo zbog pravovremene informiranosti i transparentnosti, sa ciljem da ne bi bilo nepotrebne zabrinutosti zbog paljenja havarijalnih baklji.

GODISNJICA
MARKETING