Portal 072info

VAŽNO UPOZORENJE IZ MUP-a ZDK: U narednim danima pojačane kontrole i akcije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području Grada Zenica, u narednim danima, od strane policijskih timova biti sprovođene pojačane kontrole i akcije, u okviru kojih će biti vršeni detaljni pregledi ugostiteljskih objekata, sportskih kladionica, lica u objektima, pojačane kontrole u saobraćaju, kao i pojačane kontrole svih lica koja su bezbjednosno interesantna policijskim strukturama i koja su evidentirana kao izvršioci prekršaja i krivičnih djela.  

-Željeni efekat naznačenih aktivnosti je prvenstveno preventivno djelovanje, odnosno, sprečavanje i preveniranje krivičnih djela i prekršaja, ali i sancionisanje nedozvoljenih radnji pojedinaca i grupa, posebno u kontekstu nelegalnog držanja i nošenja oružja, kao i svih drugih nedozvoljenih predmeta, kako bi se unaprijedilo stanje bezbjednosti na području Grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona i kako bi se lična i imovinska sigurnosti svih naših građana podigla na što veći nivo – poručili su iz MUP-a ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najavljene akcije rezultat su dvije pucnjave koje su se dogodile i Zenici za svega nekoliko dana. Tom prilikom jedna osoba je podlegla povredama, dvije su ranjene, a uhapšeno je čak 11 osoba.

Podijelite članak
  • 148
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZENICA: U stanu pronađen pištolj i šest metaka, uhapšena jedna osoba

072info.com

ZENICA: U stanu pronađeno 80 tableta i droga, uhapšena jedna osoba

072info.com

Opljačkana kuća u Zenici, ukraden srebrni nakit

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)