“Večer s Galijom” – promocija tri knjige autora Mugdima Galijaševića

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Vijeće studenata Islamskog pedagoškog fakulteta i Odbor mladih Međureligijskog vijeća  u Zenici organizuju promociju knjiga književnika Mugdima Galijaševića  – “Večer sa Galijom”.

Promocija će se  održati u amfiteatru IPF-a,  28.03 (subota) sa  početkom od 19:00h.

Promotori:  
mr. sci. Bajro ef. Džafić, glavni dobojski imam
 Sedžida Beganović – Isaković,  novinar i publicista.

Tokom manifestacije publici će biti predstavljenje tri knjige, i to “Suza na mezaru”, “Kapija života” i “Ispod duge”.

‘Suza ne mezaru’.

Dvadeset i tri priče svojevrsno su svjedočenje o ponovljenim stradanjima ljudi na ovim prostorima. Bošnjaci su stalno na meti, pričaju šehidi autoru ove knjige, a njihova je krivica samo u tome što su Bošnjaci. Suza na mezaru’ je ispisana u očima svakog Bosanca, Bošnjaka posebno.

 Jedinstvena je, kao i naša Bosna i Hercegovina. Suza je uvijek tu. I ne od jučer.

‘Suzu na mezaru’ hrabrošću, neviđenom ljubavlju prema svojoj domovini, porodici i želji da ih bez obzira na žrtve svojim životima zaštite, napisali su bošnjački šehidi.

Ulaz je besplatan.

O AUTORU­­: Mugdim Galijašević je novinar, publicista i pisac. Rođen je 1945. godine u Sarajevu. Profesionalnim novinarstvom bavi se više od 40 godina. Do sada je imao više od 50 promocija po Evropi I Australiji . “Suza na mezaru“ je prevedena na turski jezik i doživjela je tri izdanja.

 Polovinom prošle objavljen je njegov treći roman „Ispod duge“. Recenzent je akademik Ferid Muhić. „Duga“ je već išla preko granice, bila je u Luxemburgu, a već se nalazi u više zemalja gdje se na zahtjev čitalaca slala poštom. Njegove knjige se nalaze u brojnim svjetskim bibliotekamama kao u Univerzitetskoj biblioteci u Parizu, biblioteci Adila Zulfikarspahića, Orebru u Švedskoj, brojnim bibliotekama u BiH.. Galijašević piše četvrti roman i aBd će biti završen krajem maja.

Mugdim inače potiče iz begovske familije Galijaševića iz Tešnja. Njegov otac  Sulejmen je 1945. godine sa  27 godina života kao sarajevski ilegalac strijeljan u Jasenovcu, a Mugdim se rodio dva mjeseca poslije. Uvaženi reisu-l-ulema emeritus prof. dr Mustafa ef. Cerić je Mugdimovog oca Sulejmena fetvom proglasio šehidom.

072INFO TV