VEČERAS: Humanitarna akcija za Mevludina Smriku

VEČERAS: Humanitarna akcija za Mevludina Smriku

1081756_10201595947249613_797064209_n
Svjedoci smo kako u posljednje vrijeme sve više mladih ljudi trebaju našu pomoć kako bi nastavili svoj život, jer sve je više opakih bolesti koje se ne mogu liječiti u našoj državi i ta činjenica otežava samo liječenje jer je isto često preskupo i za one koji su nas doveli u takvu situaciju, a kamoli za nas, obične građane. Zato upravo mi, obični građani se moramo međusobno pomagati i osiguravati potrebna sredstva za komplikovane operacije i skupe terapije. Naš sugrađanin Mevludin Smriko nas ponovo treba.

Jednom smo uspjeli, uspjet ćemo ponovo! 

Ovaj mladi momak je prošao bolne patnje i operacije i nije se predavao, nastavio je da živi i da se bori. Upravo po uzoru na njega i mi trebamo nastaviti se boriti i pomoći mu u ovom životnom ratu, jednu bitku smo dobili i spremni smo da izađemo kao pobjednici na kraju. 
Zenica je ponovo spremna da svom sugrađaninu pomogne, već su se održale razne ulične akcije za prikupljanje sredstava i razne druge aktivnosti koje će pomoći porodici i Mevludinu za skupe lijekove koji su potrebni za liječenje, a možda i nova operacija. Tako su i članovi Omladinskog udruženja „REaktiv“ odlučili organizovati humanitarnu akciju za Mevludina u kojoj će „prodavati“ ukusne kolačiće koje su pripremili članovi Udruženja za vas. Cijena kolačića nije fiksna i iznosi onoliko koliko možete izdvojiti za Mevludina, a sva prikupljena sredstva će biti uplaćena za Mevludinovo liječenje.

Stolove sa kolačićima ćete moći pronaći na platou ispred Hadži Mazića kuće u Čaršiji, sa početkom od 23:00. 

Nemojte čekati da drugi pomognu, budite vi upravo ti drugi i omogućite Mevludinu da se ponovo smije i da šeta ulicama našeg grada.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE