Večeras na Federalnoj televiziji nova serija ‘Stručni štab’

Screenshot 4 34
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Na Federalnoj televiziji večeras u 20 sati počinje sa emitovanjem nova serija satiričnog karaktera “Stručni štab”, koja je nastala kao autorsko djelo ekipe popularnog satiričnog portala Šatro.info.

Ideja serije je proizašla iz želje da mlađa generacija kreativaca svoje poruke plasira kroz više medijskih kanala, ali i da se uključi veći tim kako bi nasmijali publiku, ali i ukazali na neke anomalije i neobične pojave u bh. društvu.

Radnja prati priču trojice glavnih likova, Mufida, Gorana i Zijada, koji iz toplog i šarmantnog ugostiteljskog objekta, svakodnevno prate dnevnopolitička i društvena dešavanja u zemlji. Radnja i skečevi u seriji su iskarikirani, ali su svi bazirani na istinitim događajima, izjavama, problemima ili prijetnjama s kojim se susreću svi ljudi u BiH.

– Mufa, Gogo i Zike su više iskorišteni kao metafora, koja predstavlja tri različita stava i pogleda na stvari, ali s jednom dodirnom tačkom – niti jedan nije spreman da učini korak kako bi napravio pozitivnu promjenu u društvu. Ono na šta smo posebno ponosni je da smo okupili veliki broj mladih, počev od scenarija, režije, glumica i glumaca, pa do tehničke ekipe – ističe producent i jedan od autora Haris Dedović.

Režiju potpisuje Saša Peševski, dok su scenarij za seriju pisali Haris Dedović, Mirza Salković i Vladimir Čolaković.

U seriji igraju: Mirza Tanović, Emina Muftić, Damir Kustura, Edin Avdagić, Davor Golubović, Alisa Čajić, Kerim Čutuna, Filip Radovanović, Davor Sabo, Belma Salkunić, Mehmed Porča, Adnan Goro, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Suada Ahmetašević, Denis Gigo Hadžić, Vladimir Čolaković, Haris Dedović, Nerma Džaferović, Mirza Salković, Edita Hajrulahović, Srđan Čolaković, Iman Tanović, Goran Lukić, Eldin Kabahija i Ivana Vojinović, saopćeno je iz Udruženja za razvoj medija i civilnog društva.

Serija će se emitovat svake nedjelje u 20 sati.