Portal 072info

Večeras počinje 17. Jazz Fest Sarajevo

607_20131105101030_jazz_festival_sarajevo

U Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu večeras će biti otvoreno 17. izdanje međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Festival će otvoriti Abraham Inc., desetočlani ansambl umjetnika iz Sjedinjenih Država, Kanade i Australije koji posjetiocima nudi jedinstvenu fuziju klezmera, hip-hopa, funka i jazza. Ansambl predvode virtuozni klarinetista i jedan od najpopularnijih predstavnika klezmer muzike David Krakauer i maestro funka, trombonista Fred Wesley, saopćeno je iz direkcije Jazz Festa.

Krakauerova diskografija sadrži neke od najznačajnijih snimaka objavljenih proteklih decenija kada je klarinet u pitanju, dok je Wesley međunarodnu reputaciju stekao nastupajući i komponirajući za Jamesa Browna, te je prozvan najpoznatijim sidemenom na svijetu koji je definirao funk kakav danas poznajemo.

Nakon koncerta u BKC-u festivalski program će biti nastavljen u Clubu Monument gdje će u 22 sata nastupiti kanadski trubač rođen u Sarajevu Miron Rafajlović koji će predstaviti svoj bosanskohercegovački kvintet.

federalna.ba/Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box