Večeras revijalna utakmica košarkaških legendi i “Acine reprezentacije”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

bt_crop_imgPovodom 20 godina od primanja KSBIH u međunarodnu košarkašku federaciju FIBA i najvećeg uspjeha BH košarke, osvojenog 8 mjesta na EP u Njemačkoj, KSBiH će 31.08. u dvorani “Mirza Delibašić” Skenderija u 20,00 sati, organizovati utakmicu između košarkaških legendi i “Acine reprezentacije”.

Utakmica između generacije 1993. i generacije 2013. bit će organizovana u Skenderiji i prilika je da se zahvalimo svima onima koji su igrali za reprezentaciju BiH u predhodnih 20 godina i svima onima koji su na bilo koji način bili djelom KSBiH.

Dođite da se zahvalimo Avdiću, Primorcu, Mutapčiću, Markoviću, Firiću, Bećiragiću, Alihodžiću, Seleskoviću, Hukiću, Mršiću, Krasiću, Leriću… ali i ženama kao što su Raza, Mara, Bajkuša, Hadžimustafić, Džebo… kao i selektorima Krehiću, Begiću, Hadžiću, Bajramoviću… i svim ostalim sportskim radnicima i prijateljima saveza za puno lijepih trenutaka koje su nam podarili u predhodnih 20 godina.

Dođite da se zahvalimo svima onima koji su na najbolji mogući način promovisali ovu državu u proteklih 20 godina. Muška seniorska selekcija je do sada 7 puta učestvovala na Evropskim prvenstvima a ženska seniorska 4 puta! Oni su ponos države! Dođite da ispratimo mušku seniorsku reprezentaciju koja sutradan (01.09). kreće na put u Sloveniju gdje će po 8 put braniti boje BiH na Evropskom prvenstvu.

Dođite da Aci, Mirzi, Zaku, Gordi, Nihadu, Stipi, Kikanu, Mašketu, Edi, Marku, Sinanu, Perši, Muhi, Miralemu, Denkari, Šangi, Ameru, Draženu, Tani i Elviru poželimo puno sreće na EP! 

Utakmica će se održati pod pokroviteljstvom USAIDa i biti će posvećena djeci i dječijim pravima!

USAID će pored pomoći u organizaciji ove utakmice, skupljati donacije koje će biti utrošene za bolju budućnost djece.

KSBiH je obezbjedio 1000 košarkaških lopti koje će podjeliti školama košarke! I djeca imaju pravo na svoja prava! Oni su naša budućnost!

FER IGRA ZA FER DJETINJSTVO!! DOĐI I BUDI DIO BH TIMA! (ulaz besplatan – broj mjesta ograničen) 

reprezentacija.ba