Večeras u Zenici počinje program „Zimske čarolije“

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na platou ispred Multiplexa Ekran večeras će u Zenici početi jednomjesečni projekt „Zimske čarolije“, tokom kojih će se svakodnevno u okviru „zimskog grada“ priređivati zabave.

Prema zamisli organizatora bi će to klasična okupljanja oko postavljenih drvenih kućica u kojima će se, kako nalaže praznička i blagdanska tradicija na ovim prostorima, posluživati različiti sadržaji „čaj, kuhano vino, kobasice, pečeni krompir, waffle, sokovi, voda, pive i drugi sadržaji“.

Prostor oko kućica je adekvatno ukrašen s novogodišnjim ukrasima, a postojeće jelke i borovi će biti okićeni, što će dati posebnu čar „zimskom gradu“, ali i samoj Zenici.

Večerašnja zabava počet će od 20 sati sa dj-programom, ali će već od sutra, subota 10.decembra, se organizirati zabave za najmlađe, dok se u večernjim satima očekuju nastupi muzičkih grupa, pjevača i dj-eva. „Zimske čarolije“ će Zeničane, 31.decembra, uvesti Novu godinu s programom na Trgu Alije Izetbegovića, gdje je planirano da bude organiziran javni doček Nove 2017. godine.

Planirano je da „novogodišnja manifestacija“ počne u podne 31. decembra s dječijim programom, a nastavi se nastupima kulturnih umjetničkih društava, zeničkih bendova, kao i dj-eva sve do ponoći kada nas očekuje i novogodišnji vatromet.

GODISNJICA
MARKETING