10 2


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Internetska televizija Večernji TV BiH svečano je počela s radom.

Domaćini, glavni urednik Večernjeg lista iz Zagreba Dražen Klarić i glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković simbolično su prvom klapom označili početak rada Večernji TV-a u redakciji Večernjeg lista u Mostaru.

Glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković istaknuo je kako su krizu uzrokovanu koronavirusom i izazove koje je ta kriza donijela sa sobom, iskoristili kao priliku da naprave nekoliko iskoraka. Pa su tako opremili dva studija i započeli s projektom Večernji TV Bosna i Hercegovina, koji će biti dodatna podrška novini i portalu.

– Rekao bih da je Večernji TV logični slijed svega onoga što smo radili u 20-ak godina, otkad imamo svoje samostalno izdanje. Jednako tako i čitajući što je radio Večernji list od svog osnivanja 1. srpnja 1959. godine, stalno je prednjačio i imao neki dodatak koji je privlačio čitatelje.

Čak i onda kad su naši urednici prije pola stoljeća mislili da je tisak vječan i nikad neće dobiti konkurenciju, i tada su se trudili da imaju neke manifestacije, projekte, nešto što će zadržati čitatelje. Prije 22 godine Večernji list u Zagrebu je počeo s portalom Večernji.hr i to je tada bilo gotovo revolucija da je jedna novina krenula s portalom. U te 22 godine skupilo se stotine milijuna klikova i razna iskustva koje smo mi ovdje u Bosni i Hercegovini kopirali, ali dodali i neke svoje projekte – rekao je Pavković, dodajući da će novina kao čvrsta platforma moći izdržati sve što se na nju naslanja – portal, televizija i razni drugi projekti.

Pavković je rekao da su za ovaj projekat opremili dva studija, jedan u redakciji Večernjeg lista, a drugi na Sveučilištu u Mostaru.

– Zato što sa Sveučilištem imamo potpisan ugovor o suradnji, gdje držimo praksu studentima novinarstva. U ovom vremenu korone kada ne možemo uživo držati praksu, morali smo imati jedan prostor odakle ćemo se obraćati našim studentima. Na to smo ponosni i mislim da je ovo povijesni trenutak za našu novinu – dodao je Pavković.