Vedran Bađun: Proputovao sam skoro cijeli svijet, ali volim Sarajevo i BiH

8 105

Avanturista Vedran Bađun, rođeni Omišanin, čija je adresa planeta Zemlja, stekao je golemu vojsku pratilaca i poklonika objavljujući slike i priče s mjesta širom svijeta koje je posjetio.

Način života

Jedan je od rijetkih koji je život posvetio putovanjima u razne krajeve svijeta te izazvao veliku pažnju javnosti. Bađun za “Avaz” kaže da živi tamo gdje ga put nanese. Ipak, priznaje da trenutno dane najviše provodi u glavnom gradu Kolumbije Bogoti, odakle mu je supruga. 

Kako kaže, proputovao je skoro cijeli svijet, upoznao je mnogo ljudi, kultura i to je za njega jedini prihvatljiv način života. Njegove avanture djeluju nevjerovatno, ali on nastoji ljudima koji prate njegov rad na YouTubeu pokazati da je moguće putovati i pobjeći od sive realnosti bez mnogo sredstava.

Vjerovatno najveća avantura koja je privukla pažnju njegovih pratilaca jeste preživljavanje u prašumi Amazon i, kako je rekao nakon te avanture, Amazon je predivni pakao. Sada je, kaže, na Karibima, gdje trenutno uživa u avanturama koje nude ti rajski otoci. Na upit kako se odlučio na takav način života, kaže da je taj život odabrao njega i da nije moglo drugačije.

– Jednostavno živim i radim onako kako volim. Živim slobodu – kaže Bađun.

Copy

Voli ćevape

Dodaje kako je njegov dom planeta Zemlja i svugdje se ugodno osjeća. Također, otkrio nam je i kako izgleda brak i život Dalmatinca sa Kolumbijkom. 

– Ona živi Babilon, ja Zion, ona voli grad, šoping, dizajn, restoran, kino, pozorište, šminkeraj, teretanu, a ja divljinu, prirodu, putovanja, knjige, prirodnost, bradu, znoj i gibanje, međutim nas veže nešto više – rekao je Bađun.

Dotakao se i Sarajeva pa kaže da mu je prva asocijacija na glavni grad BiH Vrelo Bosne, slušanje učenja hodže u zoru koje obožava i ćevapi, naravno, te je dodao kako voli Sarajevo i BiH.

Korona i avanturizam

Korona je potpuno promijenila način života čitavog čovječanstva pa tako i njegov. 

– Meni je korona samo uništila putovanja, sve ostalo što je ljudima normalno, meni ne nedostaje. Socijalizacija, izlasci, kupovine itd. Nisam radio ni prije korone, neću ni nakon nje. Trenutna situacija me jedino limitira u dalekim putovanjima, jer unutar Kolumbije stalno putujem – kaže ovaj avanturista.

Avaz

Prethodni članakNelson: Dejton se mijenja, Bajden je bitan za BiH
Sljedeći članakDragan Stojković Bosanac otkrio hoće li napustiti “Zvezde Granda”