Vehabije iz BiH pozivaju omladinu u džihad u Siriju

Vehabije iz BiH pozivaju omladinu u džihad u Siriju
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Na internetu je objavljen još jedan snimak vehabija, navodno iz Bosne i Hercegovine, koji učestvuju u sukobima u Siriji protiv režima Bašara Al-Asada i koji pozivaju omladinu da im se priduži.

“Pozivam omladinu da se odazove džihadu na Alahovom putu, jer da vam prepričavamo priče koje su došle do naših ušiju o zlostavljanju i silovanju muslimanki zaista bismo mogli satima pričati o tome”, kazao je jedan od trojice muškaraca na snimku, a prenosi portal Klix.ba.

On je pričao i o zlostavljanju muslimana u nadi, kako je istakao, da će ta priča “preokrenuti srca muslimana i dovesti ih u džihad na Alahovom putu”, prenio je portal.

Maskirani muškarac na snimku poziva muslimane da se vrate vjeri ističući da je “vjera džihad na Alahovom putu i da nisu pred Alahom isti oni koji se bore i oni koji sjede”.

Kako se podsjeća, pojedini mediji su nedavno objavili da je u BiH sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji dolaze s namjerom da angažuju “džihadiste” za rat u Siriji. U BiH ulaze nelegalno, a angažuju vehabije iz te zemlje, iz Sandžaka i sa Kosova.

Nedavno je objavljeno i da je većina “ratnika” iz BiH dio zloglasnog fronta Al-Nusra, koji Sjedinjene Američke Države povezuju s terorističkom organizacijom Al Kaida.

Izvor:Tanjug/Mondo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica