g 4
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Još jednom je Grbavica bila sva u crvenom. Velež je dočekao Elfsborg u 3. pretkolu Konferencijske lige te, uprkos remiju iz ogleda u Švedskoj, Mostarci nisu uspjeli proći dalje. Stigao je težak poraz, ali na kraju balade – Velež je osvjetlao obraz bh. fudbala i BiH uopće.

Na kraju nije prošlo dobro

FIXGEHALT

Grbavica – ofarbana u crveno – i pokoji lik koji je odavno „u crvenom“. 

U loži političari koji su se sjetili da uzmu neki poen, jer lijepo je biti viđen kada sportistima ide dobro. Na kraju nije prošlo dobro, a gdje god se oni pojave, obično tako završi.

Jedan od komentara na društvenim mrežama glasi: „Nije ni moglo proći bolje koliko je na stadionu bilo urokljivih očiju.“

LIDER

Naravno, oni nisu igrali niti su utjecali na bilo šta na terenu, ali kada se već toliko raduju sportu, možda ne bi bilo loše da krenu od Zakona o sportu i tu nađu rješenja koja će pomoći da se ne gase klubovi.

Možda ne bi bilo loše da se „uhvate“ i zakona kojim bi pomogli da se iskorijeni korupcija u bh. sportu, a ne da sportski savezi funkcioniraju kako to ne postoji nigdje u svijetu – samo kod nas odluke donose narodi, a ne sportisti.

Mali dio lože

Uglavnom, lijepa je to bila večer na Grbavici. Bez obzira na poraz Veleža, navijači ovog kluba, a i sam klub vratili su nadu da se poštenim radom u bh. fudbalu može napraviti iskorak. 

A taj jedan mali dio lože niti je niti će ikada ulijevati nadu da se s njima bilo šta može pošteno uraditi.