VELID HANDŽIĆ, JOŠ JEDAN KAKANJAC U “ZVEZDAMA GRANDA”: Porodica i ja živimo od moje pjesme

velid studio e1620832187184 750x375 1

Još jedan Kakanjac svojim osebujnim i raskošnim glasom osvaja region. Velid Handžić je u zadnjem krugu takmičenja Zvezde Granda osvojio je svih šest glasova i prešao direktno dalje.

Velidu je ovo čak peta sezona takmičenja pa je samo potvrdio činjenicu da se upornost isplati. Sada je pokazao da je ozbiljan pjevač, stekao je i više iskustva, pa su mu se sve kockice posložile.

-Presretan sam. Moja porodica i ja živimo od moje pjesme i mojih nastupa, tako da sam baš sretan što sve ide jako dobrim tokom.

Šta znači to da porodica živi od tvoje pjesme. Da li si oženjen?

-Ne, nisam, ali moj otac trenutno ne radi, pa su moji nastupi, hajde da tako kažem, za sada jedini izvor prihoda. On ustvari radi pomalo, ali nedovoljno, pa se sve gleda od mene.

Kakanj je izgleda veliki rasadnik dobrih pjevača. Da li se družiš sa nekima od njih, da li ima konkurencije među vama i da li ti neko od njih pomaže savjetima? Imaš li nekog pjevačkog uzora među njima?

-Iskreno, nemam uzora među njima, jer smo svi nekako tu istog godišta. Naravno volio bih da postignem uspjeh Gileta ili Denijala, ali uzor mi nisu. Moji uzori su Šaban, Šerif, Hakala. Konkurencije ili ljubomore nema. Kakanj je mali grad i svi se jako dobro znamo. Kada sam se prijavio, Gile me je savjetovao koje pjesme da odaberem, a Denijal mi je ponudio svoj studio. Oni su tu da mi pomognu, a to i čine.

Kako sugrađani gledaju na tebe?

-Pa, obzirom da su ZG jako gledane, a ja sam sada jedini iz Kaknja, pa mi njihova pažnja jako godi. Zaustavljaju me da se slikam sa njima, lijep je to osjećaj. Ne smatram sebe nekom velikom zvijezdom, ja sam fin i kulturan momak i poštujem sve i svakog.

Da li se finoća i kultura isplati na estradi. Da li bi bio „dečko od skandala“ da budeš na naslovnicama?

-Ne, ne bih to volio. Ali, kada bi me neko potkačio bez razloga ili neku laž o meni plasirao, znao bih se odbraniti. Da sam dobar dečko jesam, ali baš toliko i nisam.

Da li ti se djevojke udvaraju putem društvenih mreža?

-A, joj toga zaista ima i previše. Čak većinu tih poruka i ne otvaram, a neke su baš onako nezgodne.

Saradnja sa Viki Miljković?

-Sretan sam što sam u timu Viki, a na nju i Tašketa gledam kao na svoje roditelje. Njih dvoje me upućuju samo na bolje, savjetuju nas da uradimo najbolje od svog života, a na tome sam im beskrajno zahvalan.

Pjesma ili neko drugo zanimanje?

-Pjesma u svakom slučaju. Ja sebe vidim samo kao Velida pjevača. Imam završenu i školu, ali sebe ne vidim u nekim drugim poslovima. Ali, kakav je trenutna situacija, sve su opcije otvorene.

Beograd je majka svakog uspjeha

Da li ti je za konačni uspjeh potreban samo Beograd?

-Iskreno, Beograd je majka svakog uspjeha. Svi veliki pjevači su uspjeli u Beogradu. U Bosni je meni lijepo, tu sam ostvario dosta svojih životnih želja, ali za neki regionalni uspjeh, Beograd je glavna stanica. Zadnjih godina svi ovi mlađi pjevači koji su uspjeli u muzici, a koji dolaze iz BiH svoje uspjehe su ostvarili saradnjom sa autorima, kompozitorima iz Beograda.