peru covid
A woman gets vaccinated against the Covid-19 at the health center of Elafonissos, on the Elafonissos Island, on April 23, 2021. - Residents of the southern Greek island of Elafonissos received their covid vaccines, that will soon mark the destination as covid-free ahead of the opening of the tourist season on May 14. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

Velika Britanija je objavila da po prvi put od marta prošle godine nema smrtnih slučajeva od Covida u roku od 28 dana od pozitivnog testa.

U posljednja 24 sata prijavljeno je 3.165 novih slučajeva, u poređenju sa 3.383 u ponedjeljak i 2.493 prije sedmicu dana, javlja BBC.

Ovaj izvještaj je uslijedio usred zabrinutosti zbog nedavnog malog porasta slučajeva povezanih sa širenjem varijante koja je prvi put identifikovana u Indiji.

Sve smrti koje se dogode u utorak bit će prijavljene u narednim danima.

Izvještaji o dnevnim smrtnim slučajevima često su niži vikendom i početkom sedmice, jer se manje broji dok statističari ne rade.

Brojka dolazi jer su pozvani da se 21. juna u Engleskoj odgodi ublažavanje koronavirusnih restrikcija zbog upozorenja na treći talas.

Dnevna stopa smrtnosti u Velikoj Britaniji, broj ljudi koji su primljeni u bolnice i oni koji zaraze virusom pali su s vrhunca u januaru.