Velika investicija stiže u BiH: Švicarski gigant gradi pogon, biće posla i za mlade ljude

Velika investicija stiže u BiH: Švicarski gigant gradi pogon, biće posla i za mlade ljude

Na oko 8.000 kvadratnih metara pogon će biti specijaliziran za proizvodnju medicinskih ergometara i drugih uređaja, pridonoseći tako razvoju industrijskih kapaciteta, a što je osobito rijetkost, specijalizirane medicinske industrije u ovoj regiji.

Ovo je također najava novih, nadamo se boljih vremena, koja će privući mlade ljude željne znanja i napredovanja da ostanu u svom domu, a da rade u pogonima za proizvodnju za svjetsku medicinsku industriju.

Korporativna grupacija Schiller, koju je 1974. godine osnovao Alfred Eugen Schiller, kao samostalan obrt u vlastitom stanu, danas je izrasla u firmu s 1.500 zaposlenih, 30 podružnica i globalnom distribucijskom mrežom.

Naročita čast je odluka o osnivanju ove podružnice u BiH u godini kada se obilježava 50 godina postojanja firme Schiller. Zahvaljujući predanom radu kroz dugi niz godina razvijeni su brojni medicinski uređaji osobito bitni u područjima bolesti srca, pluća, ali i u hitnim stanjima, kada su potrebni uređaji – defibrilatori koji spašavaju ljudske živote.

Sami proizvodi predstavljaju vrh medicinske tehnologije, te su uz kvalitetu proizvodnje, uređaji koji su želja mnogih medicinskih ustanova u svijetu.

Potrebno iskustvo i znanje za razvoj ovakvog projekta donio je voditelj projekta Mirko Gadža. Godinama radeći u firmi Schiller AG, osobito kao voditelj poslovanja u sektoru razvoja i proizvodnje, stekao je potrebno znanje i vještine neophodne za razvoj ovakvog zahtjevnog projekta, a što je bio jedan od glavnih uvjeta za donošenje ovakve odluke o otvaranju pogona u Tomislavgradu.

Trenutno se intenzivno radi na modernoj obnovi zgrade gdje će biti sjedište Ergosana d.o.o., pri čemu će se posebna pažnja posvetiti arhitektonskim detaljima, kako bi pogon bio funkcionalan i estetski privlačan, ali također i energetski efikasan, te ISO 13485 certificiran, za proizvodnju medicinskih uređaja po svjetskim standardima.

Uz proizvodnju, u Tomislavgradu će djelovati i odjel za razvoj, upravljanje kvalitetom, servis i odjel za marketing, što će dodatno unaprijediti poslovne operacije, te doprinijeti razvoju novih inovativnih proizvoda, izvijestio je Tomislavcity.

Projekt Ergosana d.o.o. u Tomislavgradu otvoriti će nova radna mjesta, pružajući priliku lokalnim stanovnicima da se pridruže ovom dinamičnom timu, nauče stručne vještine, te doprinesu početku razvoja medicinske industrije u regiji.

Početkom 2025. godine planiran je završetak svih pripremnih radnji i otvaranje pogona Ergosana d.o.o. u Tomislavgradu. Schiller ovom investicijom učinio je značajan iskorak za lokalnu zajednicu, pružajući mogućnost zaposlenja mladih ljudi, te ostanka istih u svojoj domovini, prenosi BiznisInfo

Također, ovim korakom, Schiller pokazuje svoje povjerenje u potencijal Tomislavgrada i šire regije, dok lokalna zajednica s nestrpljenjem iščekuje početak proizvodnje i nove prilike koje će ona donijeti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica