Velika Kladuša ima najskuplji kopir aparat na svijetu: Abdića plagirao program rada Općine

Screenshot 9 3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Osnove programa i politike rada načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića u ogromnom dijelu su plagijat, tvrde vijećnici Naše stranke.

Vijećnik Amir Purić je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Velike Kladuše tokom rasprave o programu i politici velikokladuškog načelnika, prezentirao analizu koja nedvosmisleno pokazuje da je Abdić preuzimao dijelove tuđih dokumenata i uz blage ili nikakve korekcije ih inkorporirao u svoj plan rada za tekući mandat.

– Jedan dio je kopirao od svog prethodnika na mjestu načelnika Velike Kladuše, drugi iz planova rada načelnika Banovića i Maglaja za 2021. godinu, treći iz Strategije razvoja Velike Kladuše, četvrti iz akcionih ekoloških planova u Zenici i Ilidži, te još nekih dokumenata drugih nivoa vlasti. Nevjerovatno je da Općina Velika Kladuša ima identične pravce i prioritete djelovanja kao i Općina Banovići ili potpuno iste ciljeve općinskih službi kao i Općina Maglaj. Ipak, najviše sam se iznenadio kada sam otkrio da je plagirao čitava poglavlja iz studije koja se zove “Lokalni ekonomski razvoj i SDP BiH”, a koju je 2016. godine objavio profesor Anto Domazet.

ČITAJ JOŠ:  Jednomjesečni pritvor Fikretu Abdiću

Nakon ovakvog skandala bi u svakom društvu, koje iole drži do svoga dostojanstva, morale pljuštati ostavke. Ne očekujem da će to načelnik uraditi, iako bi trebao i to prvi, ali očekujem da će barem kod nekih pojedinaca iz njegovog kabineta ili stranke proraditi savjest.

Posebno bih naglasio ulogu načelnikovog kabineta, koji broji 10 ljudi i košta građane Velike Kladuše više od 400 hiljada maraka godišnje, to su njegovi savjetnici i najbliži saradnici. Ako oni nisu znali za ovo, onda je pitanje šta uopće rade? Ako su znali i učestvovali u ovom sramnom činu, onda Velika Kladuša ima najskuplji kopir aparat na svijetu. To bi značilo da dajemo blizu pola miliona maraka godišnje ljudima čija je jedina uloga prepisivanje.

ČITAJ JOŠ:  Abdić želi van iz pritvora kako bi vodio kampanju

Ambicija načelnika i njegovog tima je bila da kreiraju megalomanski dokument kojim će slavodobitno mahati pred očima neupućenih uz hvalospjeve vijećnika njegove stranke. Proizvod te ambicije je sramotni plagijat koji u potpunosti razotkriva kakvi prevaranti i besramnici vode Veliku Kladušu – rekao je Purić.

GODISNJICA
MARKETING