Portal 072info

Velika muzička imena se oprostila od Lemmyja Kilmistera

Ian Lemmy Kilmister, tragično i mnogi će reći – prerano preminuli frontmen benda Motorhead ostavio je dubok i jak trag na svjetskoj muzičkoj sceni.

Motorhead ili njega niste morali voljeti da bi znali ko je, a sama činjenica da je iza sebe ostavio 22 albuma dovoljno govori o čovjeku koji je živio za binu i muziku.

“Lemmy, ti si jedan od osnovnih razloga što ovaj bend postoji. Zahvalni smo ti vječno na inspiraciji. Počivaj u miru”, napisali su članovi benda Metallica na svom Twitteru.

“Nedostajat ćeš mi druže, i razgovori s tobom. Ti si moj stub dostojanstva”, poručio je Nikki Sixx, član benda Motley Crue.

“Izgubio sam jednog od najboljih prijatelja, Lemmyja, danas. Nedostajat će mi. Bio je ratnik i legenda. Vidimo se na drugoj strani”, poručio je Ozzy Osbourne iz Black Sabbatha.

“Počivaj u miru Lemmy”, kratko je poručio Phill Anselmo iz Pantere i Downa.

“Ne postoji stvar koju možemo napisati ovdje da dočaramo moćan život koji si živio. Ti si ratnik rock'n'rolla”, napisali su članovi benda Anthrax na svom Twitteru.

Vokal i gitarista ovog benda, Scott Ian je napisao: “Živio je životom kao iiz snova i bio je na vrhu. On je Motorhed i on je svirao ROCK & Roll”.

Paul Stanley i Genne Simons iz benda KISS napisali su: “Jedinstveni Lemmy je preminuo. Bio je veći nego što su mnogi znali”. “Počivaj u miru prijatelju”.

“Tužan je ovo dan. Izgubili smo Lemmyja. Legendu svih legendi. Počivaj u miru prijatelju”, kaže King Diamond.

“Posljednji pozdrav Lemmyju. Volim te brate”, poručio je Dave Mustaine iz Megadeatha.

“Tužan sam zbog saznanja da je Lemmy umro. Izgubili smo istinsku legendu”, poručio je Geezer Butler iz Black Sabbatha.

“Danas smo iznenađeni viješću o smrti nenadoknadivog Lemmyja”, kažu članovi Sepulture.

ba.n1info.com

 

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box