Velika oluja u regiji: Grad, kiša i jak vjetar zahvatili veće dijelove Srbije

Nevrijeme praćeno jakim pljuskom pogodilo je danas velike dijelove Srbije, posebno u Vojvodini, dok su u užičkom kraju sijevale munje, praćene gradom veličine lješnjaka.

Za samo nekoliko minuta ljetnja kiša u Užicama se pretvorila u oluju koja je donela graške grada od čijeg dobovanja po prozorima su se jedva čuli udari gromova. Još uvijek je rano da bi se znalo da li je grad pričinio štetu u samom gradu, ali je izvjesno da su poljoprivredni usjevi u okolini uništeni, prenosi Blic.

Snažno nevrijeme oko 12.30 sati praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je općine Priboj i Tutin. Grad jakog tenziteta padao je u u Starom i Novom delu grada Priboja. Nevrijeme je nanijelo štetu na poljoprivrednim usjevima u naseljima koja su blizu grada, stradali su i malinjaci, a kolika je tačno šteta znat će se tokom narednih dana.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na pojavu vremenskih nepogoda za područje cijele Srbije koje je na snazi od danas do četvrtka. Meteorolozi su upozorili da je moguća pojava lokalnih vremenskih nepogoda, te da bi za tri sata moglo pasti i preko 20 litara kiše po metru kvadratnom. Moguća je pojava olujnog vjetra i grada.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 21. juna, u petak se prognozira umjereno i potpuno oblačno, svježe, mjestimično sa kišom, ili kratkotrajnim pljuskovima.

 

Prethodni članakPročitajte ko se sve kandidirao za izbore u oktobru: U utrci 34 nezavisna kandidata i 68 stranaka
Sljedeći članakČetiri godine poslije: Gdje su Zmajevi koji su nas učinili ponosnim na Mundijalu u Brazilu?