IZVJEŠTAJ: Velika pobjeda Čelika za prekid ‘crne serije’

Večeras je na stadionu Bilino polje odigrana utakmica šestog kola BH Telecom Premijer nogometne lige gdje je Čelik ugostio Rudar iz Prijedora.

Već smo ranije pominjali da je večerašnja utakmica posljednje šansa da se nešto napravi i da se ne ode ravno u provaliju. Da li zahvaljujući šefu stručnog štaba, gospodinu Vladi Jagodiću, ili samim igračima, Čelik se večeras upotpunosti ‘oporavio’, te odlično započeo susret.

Takva, odlična igra nogometaša domaćeg tima je čini se bila neočekivana od strane gostiju iz Prijedora. Možda je to razlog njihove grube igre, te ne promišljenih prekršaja koja su mogla ugroziti zdravlje, ali i karijeru Čelikove momčadi. Međutim, sudija se vrlo korektno ponio tokom svih 90 minuta igre. 

Saša Kajkut je u 15. minuti zaprijetio, a onda par sekundi kasnije i zabio za vodstvo Čelika. Tri minuta kasnije, igrač Rudara sa brojem 20, Mikić, dobio je žuti karton. U 24. minuti Alen Dedić zabija za konačnih 2:0 u prvom dijelu susreta. Sami kraj prvog dijela obilježio je još jedan karton, opet na strani Rudara, a ‘zaradio’ ga je Mišan Igor. U udarcima iz ugla u prvom dijelu bolji su bili domaćini i to 2:1.

Kao poseban događaj na utakmici, i to u prvom dijelu, izdvojit ćemo crveni karton na strani Rudara, koji je dodijeljen igraču Marinku R. u 47. minuti. Nevjerovatno je da se igrač može ponijeti na onakav način, te u toj mjeri ugroziti igrača protivničke ekipe da cijela ekipa s klupe skoči, te zamalo nasrne na istog. Naravno, odluka sudije iz Kiseljaka je prava i nepovratna. Marinko se zacrvenio i izviždan je kako od strane domaćih, tako i od strane svojih navijača.

U drugom dijelu susreta prvih desetak minuta nije bilo naročito zanimljivo, ali je opet proteklo u znaku domaćina. Od 54. minute Dedič Alen povecava vodstvo Čelika na +3, odnosno 3:0, a samo dva minuta kasnije Alispahić zabija za 4:0.

U 66. minuti Jusić Emir, te Jakupović Sead u 88. minuti, oba iz Čelika, zaradili su po opomenu. 

Od četvrtog gola moglo se primjetiti da Čelik polahko zatvara utakmicu iako je publika očekivala još golova. Na veliku nesreću i bilo ih je, ali za protivnike. Raduje činjenica da gol nije iz igre nego je to bio kazneni udarac i to u 89. minuti susreta kada je Vidić zabio prvi za Rudar, a ujedno i posljednji gol na utakmici. U udarcima iz ugla bolji je bio Čelik 1:0.

Čelik je prekinuo crnu seriju, a svi se nadamo da će ovakva igra biti nastavljena i u idućem kolu. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica