VELIKA PROMJENA U MAJU: Milioni ljudi u Njemačkoj neće moći pristupiti bankovnom računu

Milioni korisnika njemačke banke Postbank od utorka, 24. maja, neće moći pristupiti svom računu ako ne instaliraju novu aplikaciju „Postbank BestSign“, koju je banka uvela, nakon što je ukinula TAN broj (broj autentifikacije transakcija).

Banka je svoje klijente već ranije obavijestila o toj važnoj promjeni. Prema pisanju portala Chip koji prati situacije na raznim tržištima, milijuni klijenata banke od 24. maja moći će pristupiti svojim računima putem interneta samo pomoću aplikacije „Postbank BestSign“.

– Konačno smo isključili sigurnosnu proceduru Postbank chipTAN, objavila je banka.

Odobravanje transakcija, pregled transakcija na računu i preuzimanje izvoda računa također će biti teško bez aplikacije „Postbank BestSign“. Kako bi se osiguralo da klijenti i dalje mogu djelovati, Postbank BestSign proceduru treba uspostaviti što je prije moguće. Za to je potrebna aplikacija banke koja je dostupna i za Android i iOS.

Pristup i transakcije moraju biti potvrđeni u online bankarstvu. Do sada su to korisnici Postbank radili takozvanim chipTAN postupkom, no od 24. maja ova metoda više neće biti moguća.

Copy

Umjesto toga, klijenti se moraju prebaciti na BestSign proces jer jednostavno nemaju drugog izbora. Klijenti mogu birati između dvije varijante u Postbanku: S jedne strane je aplikacija koja mora biti povezana s računom. Čim je potrebna potvrda, softver će prikazati obavijest. To se zatim može dodirnuti i transakcija odobrena. Ova varijanta je besplatna za sve potrošače.

BestSign se može koristiti i putem dodatnog uređaja. To omogućuje omogućavanje transakcije pritiskom na gumb. Ta je varijanta dobra sa sigurnosnog aspekta, ali za nju je potreban uređaj Seal-One čija je cijena oko 30 eura.

Primjer Postbanke slijedit će i banke Sparkasse, Volksbank i Targobanke koje planiraju ukinuti postupak putem TAN-a tijekom ove godine. Digitalizacija se sve više širi i u bankarskoj industriji.

Fenix-magazin/MD

Prethodni članakDalila izgrebala Cara nakon burne svađe
Sljedeći članakEvo kakvo nas vrijeme očekuje danas