Velika šansa za domaće kompanije: Nijemci traže partnere u BiH

Podijelite vijest

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana se organizuje i 2022. godine.

Zainteresovani se mogu prijaviti i upoznati nove kupce i njemačke partnere na 8. Supplier Forumu i B2B sastancima 6. decembra 2022. godine u Stuttgartu, piše Biznisinfo.

Cilj projekta je odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana spojiti sa njemačkim kompanijama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih poslovnih djelatnosti. Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

Kako aplicirati za učešće na Supplier Forumu i B2B razgovorima?

  • Kada se objavi popis njemačkih kompanija, molimo proučite profile i zahtjeve njemačkih kompanija.
  • U tablici s popisom kompanija na prvom listu unesite podatke svoje kompanije i obavezno označite s kojim njemačkim kompanijama želite razgovor. Tablicu treba ispuniti na engleskom jeziku.
  • Ispunjenu tablicu najkasnije do 21. oktobra 2022. pošaljite e-mailom na adresu nerma.salihovic(at)ahk.ba.
  • Dostavljeni ispunjeni obrasci svih zainteresiranih kompanija iz BiH i regije biti će poslani njemačkim kompanijama na uvid i selekciju.
  • Važna napomena: Njemačke kompanije vrše selekciju i odlučuju koje kompanije iz BiH i regije će biti pozvane na Forum i B2B razgovore u Stuttgartu.
  • Nakon povratne informacije, obavijestit ćemo Vas je li prihvaćena Vaša prijava i jeste li pozvani na Forum i B2B razgovore.
  • Službeni jezik tokom Foruma i B2B razgovora je engleski i/ili njemački.

Supplier Forum je zadnjih godina omogućio 1.500 B2B razgovora između više od 100 njemačkih kompanija i 250 dobavljača iz BiH i regije.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i zaštitu klime SR Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Njemačke u saradnji sa njemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku.