Portal 072info

VELIKA SRAMOTA: Na Facebooku se pojavila igra “Srebrenica 95” (VIDEO)

607_20130709110556_hatidza_mehmedovic_srebrenica_genocide_survivor_10_july_2010

Genocid počinjen na više od 8.000 bošnjačkih muškaraca i djece izgleda da ništa ne znače prilično bolesnoj grupi na Facebooku koja promovira još bolesniju igru naziva Srebrenica 95.

Na Facebooku postoji bizarna grupa koja promovira online igru Srebrenica 95 u kojoj igrači sudjeluju u masovnoj međusobnoj pucačini. Grupa prikuplja pretežito mlađe igrače iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i ostalih dijelova regije, a koji nisu ni svjesni da na ovaj način prikriveno promoviraju i podržavaju genocid koji je 1995. godine počinjen na više od 8.000 bošnjačkih muškaraca i dječaka, prenosi Tportal.hr.

Igra Srebrenica 95 u stvari je Valveov Counter Strike uz mape i servere koje su stvorili sami korisnici. Ipak, tehnička strana cijele priče manje je bitna jer je cijeli kontekst najblaže rečeno odvratan. Jednako tako, tvorci servera korisnicima naplaćuju igranje.

Ekipa koja igra Srebrenicu 95 koristi svaku priliku kako bi na videoservise uploadala snimke svojih dostignuća.

Kako bilo, cijela stvar prilično je odvratna i jedni što za sada možemo učiniti je pozvati vas da posjetite službenu grupu na Facebooku te je prijavite zbog neprimjerenog sadržaja, odnosno širenja govora mržnje.

Posjetite ovaj link i prijavite grupu Srebrenica 95 Facebooku.

avaz.ba

Podijelite članak