Velike gužve u pabovima i na ulicama Londona nakon popuštanja mjera

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Velike gužve zabilježene su u baštama tek otvorenih pabova i restorana u Londonu, nakon popuštanja epidemioloških mjera širom Engleske.

Nakon nekoliko mjeseci zabrane rada, od ponedjeljka, 12. aprila, bašte ugostiteljskih objekata u Engleskoj ponovo su otvorene za goste.

Istog dana u londonskom kvartu Sohu, veliki broj ljudi posjetio je pabove i barove, proslavljajući dugo očekivano popuštanje mjera.

Stanovnici Engleske nakon nekoliko mjeseci ponovo mogu posjećivati prodavnice, restorane, pabove, frizerske salone, teretane i druge usluge koje se ne smatraju osnovnim.

Pooštrene mjere u Engleskoj su na snazi od početka januara ove godine. Slično je i u drugim dijelovima Velike Britanije, koja je od početka pandemije jedna od najpogođenijih zemalja u Evropi sa 127.000 smrtnih slučajeva.

Premijer Boris Johnson i epidemiolozi su ipak pozvali na oprez. Istakli su kako je i dalje veliki broj nevakcinisanih te da bi nepoštivanje mjera ovog ljeta moglo dovesti do novog porasta broja zaraženih.

Služenje hrane i pića unutar restorana neće biti moguće bar do 17. maja. Pozorišta, bioskopi, noćni klubovi i većina drugih mjesta će ostati zatvorena do daljnjeg.

Broj novozaraženih, hospitalizovanih, kao i smrtnih slučajeva opao je zahvaljujući zaključavanju i masovnom programu vakcinacije. Do sada je jednom dozom imunizovano više od 60 posto odraslog stanovništva.