Portal 072info

Veliki skupovi ASDA u Stranjanima i Vrselju

PROMO – IZBORI 2016 – Stranka demokratske aktivnosti – ASDA Zenica održala je jučer predizborne skupove u Stranjanima i Vrselju na kojima je programske aktivnosti stranke podržalo više stotina mještana ovih mjesnih zajednica. I na ovim skupovima dominantnu zainteresovanost mještani su pokazali za rješavanje problema nezaposlenosti  i za razvoj infrastrukturnih projekata. 

U svojim obraćanjima mještanima, predsjednik ASDA Zenica, Safet Turković, iznio je političku platformu i reformski program stranke. Jedan od bivših komandanata bataljona u Armiji RBiH, Ulfan Malkoć, kandidat za Gradsko vijeće, naglasio je da se mora voditi računa o pripadnicima boračkih populacija i o svim tekovinama za koje su se oni borili, jer očito je da u proteklom dvadesetogodišnjem periodu nisu ispunjena njihova opravdana očekivanja. Dr. Taib Spahić, govorio je o potrebi demokratskih promjena kao ključu uspješnog razvoja Zenice, te potrebi  harmonizacije razvoja sela i grada. Nosilac liste za Gradsko vijeće ASDA, mr. Mensud Keleštura, objasnio je mještanima konkretne programske ciljeve koje stranka namjerava provesti kako bi se ekonomski, kvalitativno i kvantitativno unaprijedile komunalne usluge javnih preduzeća.

Govori kandidata za gradonačelnika Zenice, mr. Rame Isaka, naišli su na veliko odobravanje svih prisutnih. On je naglasio da je pred svima nama velika odluka da svojim glasovima promijenimo postojeće teško i neprihvatljivo stanje i da izborom za gradonačelnika kandidata ASDA stranke stvorimo uslove za dinamičan investicioni razvoj Zenice, ekonomski i održiv napredak, otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje velikog broja nezaposlenih. On je još jednom naglasio da će zajedno sa građanima na licu mjesta razmatrati sve njihove probleme, te da ih u toku svoga mandata nikada neće iznevjeriti.

velikiizbori

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box