Portal 072info

VELIKI USPJEH: Kultna bosanska komedija “Državni lopov” gostuje u Splitu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bosanskohercegovački pozorišni hit – urnebesna komedija prema tekstu Fadila Hadžića – kultni “Državni lopov” gostuje u subotu 29. studenog u Splitu u Dvorani Lora s početkom u 19.00 sati. Ova predstava uskoro slavi svoj deseti rođendan, i trenutno je jedna od najstarijih živih predstava u BiH.

Tekst Fadila Hadžića koji je nastao davne 1977. godine i danas je aktualan zbog novih “Državnih lopova” naše svakodnevnice.

Riječ je o predstavi koju su na scenu postavili mladi glumci sarajevskog teatra STUDIO SCENA a aktualna je upravo zbog događaja kojima svjedočimo. Komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

KIKI, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

MARKO, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, medjutim revizijom odvjetnika on će vjerovatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Njih dvojica i čuvar JOZO, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti.Tekst predstave prilagođen je trenutnoj situaciji u zemlji, spominje se ministarstvo, savjetnici, zloupotreba položaja, bogati i siromašni, pravosuđe, policija.

Tri glumca, Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušijau niz komičnih situacija nasmijat će publiku do suza..

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Predstavu će imati priliku vidjeti i publika u Visokom, 06. decembra u 19:30.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6