VELIKI USPJEH: Zeničanin Adis Alić na takmičenju za najbolju fotografiju

Naš neprikosnoveni fotograf, Adis Alić, sedamnaestogodišnjak iz Zenice koji se fotografijom bavi tri godine, ovih dana doživio je jedan od svojih većih uspjeha u fotografskoj karijeri.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Naime, povodom Zumiraj Prava | Zoom Rights festivala za mlade koji se ove godine održava od 14. do 16. novembra u Sarajevu, organizatori su raspisali konkurs za najbolju fotografiju i pozvali sve zainteresovane mlade osobe između 14 i 22 godine iz cijele Bosne i Hercegovine da pošalju svoje fotografije.

“Često kažu – mladi su naša budućnost. Na mladima svijet ostaje, mladi trebaju zaboraviti na prošlost i okrenuti se budućnosti. Prošlost, budućnost, budućnost, prošlost. A šta je sa sadašnjošću? Samo u sadašnjosti postojimo. Samo u sadašnjosti možemo djelovati. Prošlost ne možemo promijeniti, a budućnost stvaramo sad. Ako već nismo, počnimo sad!

Pozivamo sve mlade ljude da se otvorenim očima kritički osvrnu i zabilježe svojim fotografijama ono što čini našu sadašnjost.

Budućnost je sada.” – stajalo je u pozivu organizatora.

Tako su neke od podteme za ovogodišnji fotokonkurs bile:

– Čija je moaj sadašnjoj?!

– Sada ću!

– Budućnost je ovdje, no nije ravnopravno raspodijeljena!

Svaki autor mogao je poslati namjanje jednu, a najviše tri fotografije, isključivo u digitalnom obliku i to crno-bijele ili pak u boji.

Na takmičenje se prijavilo preko 40 fotografa sa preko 100 fotografija, ali je samo 19 fotografija prošlo u dalji krug takmičenja. Od 19 fotografija na izložbi, tri fotografije bile su upravo od našeg fotografa, mladog Adisa Alića.

Valja istaći da je osim konkursa za fotografije, bio raspisan konkurs i za kraktometražni film.

Konkurs je zatvoren proglašavanjem pobjednika za najbolju fotografiju i film u Art Kinu Kriterion u Sarajevu. Iako naš Adis nije uspio osvojiti prvo mjesto, definitivno je dao svoj pečat ovom takmičenju.

Koje su to fotografije bile na ovom takmičenju, a koje je načinio Adis Alić, pogledajte u nastavku…

[flagallery gid=444]