Veliki, veći, Cristiano Ronaldo: Legendarni Portugalac ispunio želju bolesnom dječaku iz Mostara

Veliki, veći, Cristiano Ronaldo: Legendarni Portugalac ispunio želju bolesnom dječaku iz Mostara

Cristiano Ronaldo sinoć je po ko zna koji put pokazao da je čovjek velikog srca, pored toga što je jedan od najvećih igrača svih vremena.

Legendarni Portugalac ispunio je životnu želju 16-godišnjeg Farisa Nožića, dječaka iz Mostara koji boluje od bulozne epidermolize i kod kojeg su prsti bili spojeni od rođenja.

Maleni Faris se jučer obratio redakciji portala Klix.ba nakon što je ekspedicija Portugala stigla u BiH, kazavši kako mu je životni san da upozna ikonu Real Madrida.

Inače, bulozna epidermoliza je bolest čija je glavna karakteristika krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Za ovu djecu i običan dodir može značiti novu bol i novo oštećenje.

Tim je činom Cristiano Ronaldo ispunio želju i ovom dječaku nakon što se već fotografisao sa sinovima Zmajeva Edina Džeke, Miralema Pjanića kao i Gorice Dodik, rodice predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića.

Podsjetimo, Portugalci su sinoć slavili uvjerljivim rezultatom 5:0. Svih pet pogodaka postigli su u prvom poluvremenu, a pogađali su Joao Felix, Joao Cancelo, Bruno Fernandes i dva puta upravo Cristiano Ronaldo.

Portugal se već odavno kvalifikovao na Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj na kojem će biti jedan od glavnih pretedenata za zlato.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE