VELIKO INTERESOVANJE MLADIH ZA “BESPLATNIH” 100 KM: Evo šta je potrebno maloljetnicima da dobiju novac

Veliko je interesovanje mladih za prijavljivanje za jednokratnu pomoć od 100 KM, potvrđeno je za “Nezavisne novine” iz Ministarstva finansija RS.

Podsjećamo, danas je počelo prijavljivanje mladih i trajaće do 25. jula. Pravo na pomoć imaju svi mladi, koji su na dan 1. jula 2022. godine imali od 16 do 29 godina, odnosno rođeni od 1. jula 1993. godine do 1. jula 2006. godine.

“Veliko je interesovanje. Stiže nam mnogo pitanja koja se rješevaju u hodu”, navode iz resornog ministarstva za “Nezavisne novine”.

Dodaju da se najveći broj pitanja odnosi na to kako se maloljetna lica mogu prijaviti.

“Da bi maloljetna lica dobila novčanu pomoć, potrebno je da otvore tekući račun u banci na svoje ime”, navode iz ministrstva.

Kako ističu, razmotrili su sve mogućnosti, te su se se pripremili ukoliko dođe do pada sistema na samoj aplikaciji.

“Za sada se sve odvija kako treba”, navode iz ministarstva.

Prijave za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 KM mladima u Srpskoj počelo je danas i trajeće sve do 25. jula.

Prijave će biti elektronskim putem preko portala Ministrastva finasija RS prijavom na aplikaciju inp.vladars.net.

Instrukcije oko prijave možete pročitati OVDJE.

“Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM ostvaruju mladi, koji na dan 1. jula 2022. godine imaju od 16 do 29 godina, odnosno rođeni od 1. jula 1993. godine do 1. jula 2006. godine”, saopštili su ranije iz Ministarstva finansija.

Kako dodaju, da bi ostvarili pravo na jednokratnu pomoć, mladi moraju imati državljanstvo Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, te imati prebivalište u Srpskoj ili biti građanin Brčako distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Srpske.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE