Veliko interesovanje za košarkašku utakmicu BiH-Švedska u Zenici

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će, u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015.godine, u zeničkoj Gradskoj areni odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Švedske.

Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje, jer osim sportskog motiva, najbolji košarkaši BiH i Švedske nastupiti će kao “humane zvijezde” obzirom da će sav prihod od ulaznica, koje se mogu kupiti po jedinstvenoj cijeni od pet KM, biti uplaćen u fond za pomoć građanima BiH čija su domaćinstva stradala u nedavnim poplavama i klizištima.

Na parketu Gradske Arene u Zenici pojaviti će se nova sjajna bh. generacija, predvođena NBA zvijezdama Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem, i novim selektorom Duškom Ivanovićem, što nagoviještava sjajnu sportsku predstavu.

Prema riječima Feđe Jovanovića, predsjednika Regionalnog košarkaškog saveza Zenica, za utakmicu vlada dobar interes javnosti i iako je vrijeme odmora očekuje se velika posjeta.

„Ovo je idealna prilika da ljubitelji košarke vide dvojicu NBA igrača i ostale naše zvijezde na našem parketu, ali i da kupovinom ulaznice pomognu građane koji su u poplavama i klizištima ostali bez domova“, kaže Jovanović.

Očekuje se i dolazak nekoliko većih grupa ljubitelje košarke iz drugih gradova, a ulaznice se mogu kupiti na nekoliko prodajnih mjesta u gradu – na Kamenitom mostu, u Tržnom centru ‘Džananović’, u Gradskoj Areni i u više ugostiteljskih objekata u Zenici.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Švedska počinje u 17.00 sati.

(Fena)