AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

U potpunosti je obustavljen saobraćaj na dijelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo zbog velikog klizišta koje je pokrenuto u mjestu Vitalj kod Kladnja. Ova informacija potvrđena je za Klix.ba iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da je saobraćaj obustavljen na dionici magistralnog puta M – 18, Tuzla- Sarajevo u 8:45 sati zbog pokrenutog klizišta.

Veliko klizište je pokrenuto u mjestu Vitalj kod Kladnja usljed obilnih kišnih padavina koje su ovo područje zadesile u toku protekla 24 sata.

Trenutno se očekuje izlazak ekipa na teren kako bi se počelo sa sanacijom klizišta, a na mjestu događaja su policajci s područja Kladnja.

Inače, Kladanj je trenutno najpogođenije područje na prostoru Tuzlanskog kantona, veliki broj stambenih objekata je pod vodom, uništeno je nekoliko mostova te putna infrastruktura. Sve ekipe su na terenu, a tačan iznos nastale štete će biti poznat naknadno.