Veroljub Salatić priključuje se Zmajevima u Brazilu?

salatic

Veroljub Salatić je defanzivni vezni igrač i kapiten Grasshoppersa, a uskoro bi mogao postati novi član nogometne reprezentacije BiH i tada bi naša reprezentacija dobila još jednog jakog Zmaja.

Ovaj veznjak, rođen je u Zvorniku i prije nekoliko dana napunio je 28 godina. U pomenuti švicarski klub gdje već igraju braća Izet i Sead Hajrović ponovo je došao početkom jula 2012. godine. U prethodnom periodu za popularne Skakavce nastupao je čak osam godina, gdje je zabilježio i upisao  130 nastupa i postigao osam golova.

Salatić je u periodu od 2004. do 2006. godine čak 25 puta nosio dres U21 reprezentacije Švicarske.

Kako prenose mediji  dva puta je pozivan u reprezentaciju Srbije, ali je pozive Nogometnog saveza Srbije odbijao jer je imao želju da nastupi za senirosku selekciju Švicarske. Međutim, od selektora Köbija Kuhna i Ottmara Hitzfelda nikada nije dobio poziv, te tako nikada nije ni igrao.

Njegova tržišna vrijednost kao igrača iznosi dva miliona eura i trenutno je najplaćeniji igrač popularnih Skakavaca iz Ciriha.

Da li je on može biti dostojna zamjena za Elvira Rahimića i konkurent Adnanu Zahiroviću, ostaje da se vidi, te ćemo u narednom periodu vidjeti da li će krenuti put Brazila sa našim preostalim Zmajevima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE