Vezao psa za auto i vukao ga – tvrdi da ga je spasavao od lutalica

vukao psa bujanovac screenshot
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

B. S., Bujanovčanin koji je vezao psa za automobil i vukao ga ulicom, što se vidjelo i na snimku, saslušan je u policiji u utorak zbog sumnje na zlostavljanje i mučenje životinja, a za Bujanovačke kaže da mu nije bila namjera da maltretira svog psa i da to nikada nije radio.

“Ispalo je tako i izgledalo je loše, a ja sam samo htio da sklonim svog psa, kojeg čuvam već 6 godina, sa kružnog toka gdje sam ga zatekao nakon što se izgubio šest dana ranije. Morao sam da ga spasim od pasa lutalica koji su ga jurili, a da mi ne pobjegne. Najprije sam ga stavio u prtljažnik, ali je iskočio. Da ne bi napravio zastoj na kružnom vezao sam ga za kuku na autu i tako vozio samo do benzinske pumpe, nekoliko metara”, kaže B. S.

Dodao je da je potom psa pješice vratio kući u Bujanovačku Banju.

“Ćirko, kako ga zovemo, nije povrijeđen i sve je u redu. Nikada nisam maltretirao svog psa ili bilo koju drugu životinju. Samo sam htio da ga vratim kući”, naglašava on.

Kaže da je sve ovo rekao i u policiji, gdje je otišao svojevoljno.

Kao dokaz da je sa psom sve u redu Bujanovačkim je dostavio snimak nastao, kako kaže, poslije scene na kružnom toku.

Video snimak Bujanovačkih izazvao je brojne komentare građana na našoj FB stranici koji su bili užasnuti postupkom tada nepoznatog vozača, a od tužilaštva i policije se tražilo da odmah reaguju, prenosi “Telegraf.rs“.