Portal 072info

Rio i 450.000 kondoma: Organizatori olimpijade misle i na seksualni život sportista

Ne treba se zavaravati kako atletičari i atletičarke na Olimpijskim igrama razmišljaju samo o svom nastupu jer 450.000 naručenih kondoma za Olimpijsko selo u Riju govore sami za sebe.

S obzirom da je u Rio de Janeiru prisutno više od 11.000 sportista i članova timova, jasno je da su organizatori predvidjeli najmanje jedan korišten kondom po glavi “stanovnika”, a u najaktivnijem slučaju – njih 40.

Poredeći broj naručenih prezervativa sa onim na londonskim Olimpijskim igrama kada ih je bilo “samo” 150.000, postaje očigledno da su organizatori uložili mnogo novca i truda da gosti iz cijelog svijeta budu 99,99 posto zaštićeni od neželjenih posljedica jednog od najzabavnijih načina slavlja osvojene medalje.

Upravo to je i jedan od slogana koji se može naići na automatima sa kondomima – “Proslavi sa kondomom”. Pored automata, Olimpijskim selom hodaju „nosači“ koji mogu dostaviti prijeko potrebnu zaštitu u bilo koje vrijeme.

Ne treba spominjati da se u Riju, za razliku od Londona, pored kondoma može naručiti i lubrikant jer su organizatori naručili čak 1750.000 bočica.

Pored samog broja prezervativa, dokaz da se u Olimpijskom selu dešavaju sportske aktivnosti druge vrste jeste i izvještaj aplikacije Tinder koja je registrovala skok povezanosti korisnika za respektabilnih 129 posto.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak