Portal 072info

Viber ima novu opciju

20200915200152 621562
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Popularna aplikacija za razmjenu poruka Viber uvela je nova poboljšanja namijenjena predavačima, roditeljima i učenicima, kojima bi trebalo da budu od pomoći tokom nove školske godine.

Ta japanska platforma za komunikaciju predstavila je mogućnost pravljenja kviza unutar anketa u grupnim četovima i zajednicama, kako bi na taj način olakšala predavačima da provjere koliko njihovi učenici prate i razumiju gradivo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da bi se napravio kviz u anketama potrebno je:

  • Odabrati zajednicu ili grupni čet i kliknuti na ikonicu za ankete pri dnu ekrana,
  • U prozoru koji iskoči – odobriti režim kviza i napisati pitanja, ponuđene odgovore, kao i, ukoliko je potrebno – kratko objašnjenje zašto je jedan od tih odgovora tačan,
  • Odabrati tačan odgovor i kliknuti na dugme “Napravi”
  • Nakon što je kviz objavljen, bilo da je u zajednici ili u grupnom četu, članovi mogu da vide koje odgovore su birali ostali učesnici, ali će vidjeti koji je tačan odgovor tek nakon što su i sami glasali – kao i objašnjenje zbog čega je dati odgovor tačan.

Pojedinačni odgovori učesnika na kviz pitanja unutar zajednica biće skriveni, čak i od onog ko je napravio kviz. Vidljivi će biti samo procijenti odgovora za svako pitanje, dok će u grupnim četovima moći da vide i pojedinačno kako je ko odgovorio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovaj vid kviz pitanja može biti veoma koristan svima koji žele da provjere znanje/razumijevanje ili mišljenje članova zajednice, ili jednostavno da naprave zanimljive kvizove na razne teme.

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Pet novih ili ažuriranih Viber funkcija: Da li ih sve već koristite

072info.com

Pet Viber funkcija koje treba znati

072info.com

Korisnici iPhonea širom svijeta ne mogu slati poruke niti pozivati putem Vibera

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)