Portal 072info

Viber uveo novitete koji će se svidjeti mnogim korisnicima

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preko milijardu korisnika Viber-a sada ima mogućnost da kreira sopstvene GIF-ove, uključujući i opcije poput bumeranga i puštanja snimka unazad.

Rakuten Viber, jedna od najvećih aplikacija na svijetu za razmjenu poruka i laku komunikaciju, objavila je lansiranje svog GIF kreatora, omogućivši tako korisnicima da naprave zanimljive GIF-ove i pošalju ih svojim prijateljima i porodici.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kako potreba za brzom razmjenom poruka raste širom svijeta, nova Viber opcija je pravi dodatak grupnim video pozivima, kao i grupnim chatovima za do 250 ljudi, te grupnim pozivima za 20 sagovornika. Novi GIF kreator lansiran je za iOS, dok će na Android uređaje stići narednih sedmica.

Često nam je teško da dešifrujemo nečiji ton i raspoloženje putem obične tekstualne poruke. Emotikoni pomažu, ali i dalje postoji određena granica u tome koliko se može prenijeti samim tekstom.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Novi Viber personalizovani GIF-ovi, uz već postojeću opciju kreiranja sopstvenih stikera, učiniće razmjenu poruka lakšom, ekspresivnijom i preciznijom nego ikada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Korisnici Vibera mogu da naprave GIF tako što će u bilo kom chatu kliknuti na kameru, potom odabrati GIF opciju i snimiti kratak video, ili odabrati već postojeći snimak iz galerije i pretvoriti ga u GIF u obliku bumeranga, ubrzanog snimka, ili ga pustiti unazad.

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Da bi od videa napravili GIF, korisnici treba da:

– Isjeku video i odaberu dio koji žele da pretvore u GIF.

– Odaberu u koji tip GIF-a žele da ga pretvorite – od bumeranga do beskonačnog ponavljanja, puštanja unazad, usporenog snimka ili ubrzanog 2 ili 4 puta.

– Stilizuju GIF tekstom, pomoću raznih fontova i boja, kao i crtežima ili stikerima.

“Naša primarna misija u Viberu je da korisnicima pružimo svaku mogućnost za sigurno i kreativno izražavanje prilikom brze razmjene poruka, pogotovo u ovim izazovnim vremenima. Kako u Viberu volimo da kažemo, ako se emoji koristi kao zamjena za riječ, GIF-ovi i stikeri mogu da zamjene cijele rečenice – pogotovo sada, s novim GIF kreatorom, komunikacija će biti preciznija i još zabavnija”, rekao je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

Počitajte još

Viber ima novu opciju

072info.com

Pet novih ili ažuriranih Viber funkcija: Da li ih sve već koristite

072info.com

Pet Viber funkcija koje treba znati

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI