Viber uvodi novinu, bit će vam potreban PIN

viber
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Kako kažu, Viberova predanost pružanju sigurne komunikacijske platforme kojoj je na prvom mjestu privatnost vidljiva je u kontinuiranom radu na novim značajkama. Poruke na Viberu već su obostrano šifrirane, onemogućavajući trećim stranama pristup podacima, a značajka nestajanja poruka omogućuje korisnicima daljnju kontrolu nad time tko vidi njihove poruke.

Korisnici koji odluče omogućiti značajku dvostepenske potvrde trebat će odabrati šesterozcifreni PIN broj te potvrditi svoju email adresu. Kako bi se prijavili na Viber na mobilnom uređaju ili desktopu, korisnici će morati potvrditi račun upisom svog PIN koda. U slučaju da zaborave PIN, koristiti će se prethodno definirani email kako bi se korisniku pomoglo da ponovno pristupi svom računu. Pored toga, PIN kod će onemogućiti mogućnost deaktivacije računa pomoću Vibera na desktopu. Svako ko pokuša deaktivirati Viber račun putem desktopa morat će koristiti PIN kod.

Viberova nova značajka omogućuje korisnicima provedbu dodatnih sigurnosnih mjera kako bi osigurali privatnost svojih računa. Dvostepena provjera štiti od hakera koji otimaju korisničke račune kako bi slali neželjene poruke ili pristupili privatnim podacima. Smanjivanjem broja neprovjerenih računa unutar platforme ne samo da će se smanjiti broj neželjenih poruka na platformi, već će također kreirati učinkovitija i stabilnija aplikacija za komunikaciju korisnika s voljenim osobama širom svijeta. Pored toga, Viber radi i na dodavanju biometrijske autentifikacije u budućnosti.

“Privatnost Viberovih korisnika uvijek nam je na prvom mjestu, što god radili. Posvećeni smo tome da naša aplikacija bude sigurna i obostrano šifrirana, a ova nova značajka je korak dalje”, izjavio je Amir Ish-Shalom, Chief Information Officer Rakuten Vibera.

“Dvostepena provjera ublažiti će brige naših korisnika o njihovoj sigurnosti i uvjeriti ne samo potrošače nego i kompanije kako Viber pruža najnoviju tehnologiju kako bi osigurao sigurnost svoje platforme”.

Viberova značajka dvostepene potvrde biti će pokrenuta u odabranim evropskim državama, prije nego što se uvede na globalnom nivou, prenosi Tportal.hr.