F68A3B28 8DBA 409F 8ED2 64FCCD6D08DD
AUTOR: K.H.
DATUM: ruj 20, 2021 @ 13:25
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Ne gradi se nacionalni identitet, ponos i snaga na tome što ćete nekome drugom to zabraniti, poentirao je Zukorlić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke kazao je da ga kao mladog čovjeka, koji čita historiju, ljuti “svojatanje”.

-Kada kaže neko za Njegoša da je Crnogorac, a on kaže srpski pišem i zborim, narodnost mi je Srbinska, znate li o čemu vam pričam, kazao je stanivuković na šta mu je Muamer ef. Zukorlić kazao da upada u zamku nacionalizma.

Potom je Stanivuković gostujući sa Zukorlićem na televiziji Pink izvadio novčanicu od 50 konvertibilnih maraka citirao Musu Ćazima Ćatića: “Ja sam Srbin, srpsko dijete u svojoj pjesmi, srpska savjest mi je čista. Zamislite ovo, znate šta kaže, slavi Marka i Miloša.., ushićeno je ponavljao Stanivuković.

-Pa naći ćete gdje govori da je i Hrvat, sve zavisi ko ga je stipendirao, odgovorio mu je Zukorlić.

-Ako neko kaže da je marsovac to je potpuno u redu, poštujem svakog u to dirati neću, ključno je da historiju ne damo, uzimati nam ne možete ljude koji pripadaju našoj vjeri i identitetu, nastavio je Stanivuković.

-Upadate u zamku, retorički upadate u zamku nacionalista. Čim kažete ne može nam… shvatite da može, ne možete zabraniti da Srbi Crnogorci Njegoša smatraju kao svoga, možete vrištati, sila je nešto drugo… govorio je Zukorlić na šta mu je Stanivuković kazao: – Mi smo sila!

-Ne gradi se nacionalni identitet, ponos i snaga na tome što ćete nekome drugom to zabraniti, poentirao je Zukorlić.

Navedeni dio možete pogledati u videu od 28. minute.

LIDER