Video hapšenja: Diler vrištao i trčao umotan u ljubičasti jorgan

Sumnjiči ih se za kaznena djela iz domene kriminaliteta droga

Petero osumnjičenih, među kojima je jedna žena, uvedeno je danas u 17 sati u Županijski sud u Osijeku, gdje će sudija istrage odlučivati o prijedlogu USKOK-a da im se odredi mjesec dana istražnog zatvora. Prvi je iz policijskog kombija izašao Dario K., osječki ugostitelj koji je ujedno i prvookrivljeni, a kada je ugledao fotoreportere, sakrio je glavu majicom.

Kako je izgledao “lov” na dilere u utorak ujutro u Osijeku, pokazao je MUP, objavivši video hapšenja. Vidi se na njemu kako policajac prvo stavlja plastične rukavice na video nadzor pred ulazom u stan, specijalci zatim provaljuju vrata, a unutra trči i vrišti muškarac, omotan ljubičastim jorganom i očito zatečen nenadanim gostima. Svi su, praktično, uhvaćeni na spavanju.

– Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad desetero hrvatskih državljana (50-, 37-, 37-, 36-, 22-, 29-, 23- i 23-godišnjak te 26- i 23-godišnjakinja) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Utvrđeno je kako je udruženje, od januara 2019. godine do mjeseca maja 2020. godine, zajedno i po prethodnom dogovoru, na području Hrvatske i Srbije nabavljalo razne vrste droga tipa kokain, marihuana i amfetamin. Kupljenu drogu tada su krijumčarili na područje grada Osijeka gdje su ju vagali i prepakiravali u paketiće pogodne za daljnju neovlaštenu prodaju, pri čemu su kokain miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali konzumentima sa šireg područja Osijeka – priopćila je policija.

Podsjetimo, “mozak” operacije je navodno 50-godišnji ugostitelj iz Osijeka.

– Možemo Vam potvrditi da su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, PNUSKOK – Služba Osijek, u jutarnjim satima započeli realizaciju višemjesečnog kriminalističkog istraživanja. Na području Osijeka uhićeno je više osoba koje se dovodi u svezu s kaznenim djelima iz domene kriminaliteta zlouporabe opojnih droga na širem osječkom području – kazali su iz policije.

Prethodni članakNjemačka dopustila ulazak u zemlju za 243 migranta
Sljedeći članakŠta se dogodi s tijelom nakon što samo sedam dana ne jedemo šećer?