VIDEO: Koliko je veličina penisa zaista važna?

Da li veličina penisa utječe na vašu atraktivnost i sposobnost da privučete partnera?

Sudeći prema novom AsapScience YouTube videu, postoji fascinantna evolucijska pozadinska priča o ljudskom penisu. Međutim, kako je veliki penis postao simbol za uspjeh, moć i privlačnost, niko ne zna.

Ljudska vrsta ima najveći penis kad su u pitanju proporcije i odnos sa ostatkom tijela. U videu se navodi kako se seksualna selekcija zasniva na tome da muškarci sa velikim penisima privlače više žena i potencijalnih partnera, baš kao što se to dešava i u životinjskom svijetu – i mužjaci paunova koji imaju šarenije i ljepše perje, prije će privući ženku od onih čiji izgled nije toliko reprezentativan.

Sudeći prema ovom videu, dužina je penisa povezana i sa samom oplodnjom – spermatozoidi muškaraca sa dužim penisom će prije oploditi jajnu ćelije žene, budući da, anatomski gledano, prodiru dublje.

Studija iz 2013. godine pokazuje kako su ženama privlačniji muškarci s velikim penisima, čak i prije seksualnog kontakta. Ipak, veličina penisa nije ključan segment za postizanje ženskog zadovoljstva, s obzirom na tri vrste ženskog orgazma. Kod jednog od njih – klitoralnog, veličina penisa ne igra nikakvu ulogu, za razliku od, primjerice, vaginalnog.

Copy

Bilo kako bilo, veće ne znači nužno i bolje, a pored veličine penisa, u odabiru partnera ipak su važne i druge stvari, poput karaktera i osobnosti, poruka je ovog videa.

Prethodni članakDNEVNI HOROSKOP 22.08.2014
Sljedeći članakNa ovim putevima i dalje je obustavljen saobraćaj