VIDEO: Martinez oduševio Englesku govorom na obilježavanju 25. godišnjice Hillsborougha

Podijelite vijest

emotivan_govor_martineza_odusevio_englesku_112227_129157_bigTrener Evertona Roberto Martinez imao je izuzetno dirljiv govor na obilježavanju 25. godišnjice tragedije na Hillsboroughu.

Nakon što je uvodni dio počeo govorom iz Biblije, govor trenera Evertona Roberta Martineza bio je izuzetan, a okupljeni na stadionu si bili oduševljeni.

“Imao sam samo 15 godina 1989. godine kada sam čuo za Hillsborough. U mojoj porodici, nismo mogli ni zamisliti bol porodica, koje nisu dočekale svoje najmilije s fudbalske utakmice. Kako neko može umrijeti gledajući utakmicu? To nije u redu, to nije fer. Ono što se dogodilo kasnije, nije bilo u redu. Kao što je moj predsjednik rekao prošle godine, vlasti su izabrale pogrešan grad, ako su mislile da se izvuku od odgovornosti”, rekao je Martinez, te je nastavio:

“Imam veliku čast da živim u vašem gradu, koji je topao, sjajnog duha, strasti i prijateljski nastrojen. To sve predstavlja osobine porodica iz Hillsborough grupe. Način na koji se borite za pravdu je izuzetan. Već 25 godina prolazite kroz mnogo nepravdi. Ne moram vam govoriti da je Everton uz vas, vi to vrlo dobro znate. Svi s Goodisona smo uz vas i ove godine će se na našem stadionu izgraditi memorijalni centar za žrtve Hillsborougha. Everton pamti i uvijek će”, rekao je Martinez, koji je nagrađen velikim aplauzima.