VIDEO: Najgledaniji sportski video snimak u 2013. godini

Podijelite vijest

UntitledGodina koja je na izmaku donijela je sjajne sportske događaje, stotine nestvarnih video snimaka sa istinskih spektakala, kako sa terena tako i van njih. Ipak, jedan se izdvojio, a Blicsport vas podsjeća baš na taj nestvarni događaj.

Kraj februara… Istanbul. “Obavezno kulturno uzdizanje” u košarkaškom klubu Anadolu Efes predviđalo je jednu naizgled sasvim običnu posjetu koncertu klasične muzike.

Ekipa trenera Oktaya Mahmutija, u kojoj su tada bili Duško Savanović, Saša Vujačić, NBA zvijezda Jordan Farmar, tada i turski reprezentativci Kerem Tunčeri, njegov imenjak Gonlum, bivši centar Partizana Semih Erden i drugi, nije ni slutila šta ih u koncertnoj dvorani čeka.

Poslije uvodnih tonova klasične muzike i nekoliko minuta opuštanja uz mirne zvuke, jedan od gledalaca je ustao i zapjevao.

Šok košarkaša Efesa tu je tek počeo. Gledaocu se pridružio drugi, pa treći, pa njih deset… sve dok cijela sala nije pjevala svom omiljenom klubu.

Navijači, iznijevši zastave i šalove, priredili su spektakl kakav se, ne samo kada je o skrivenim kamerama riječ, zaista ne pamti.

Uživajte u ovom snimku, koji je na čitaoce Blicposta, ostavio najjači utisak u 2013. godini: