Portal 072info

VIDEO: Priča o 19-godišnjem fudbaleru bez noge izmamit će vam suze

5348de58-37d4-4588-b0dd-0a5a57e60dd4-nicocalabria-preview (1)Bliži se najveći fudbalski festival, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a svi ljudi na planeti tih mjesec dana biće u sjeni najvećih zvijezda ovog sporta poput Ronalda, Messija ili Neymara. Oni su najbolji u ovom sportu i rijetko im neko može konkurisati po vještini postizanja golova ili igri na najvišem nivou. 

Ipak, kada je u pitanju inspirativna priča ovi fudbaleri ne mogu parirati fudbalskom putovanju 19 – godišnjeg mladića Nica Calabrie. 

Iako rođen sa samo jednom nogom, Nico se počeo baviti sportom već kao mali dječak, a njegov gol koji je postigao za srednjoškolski tim osvojio je YouTube i postao dijelom mnogih inspirativnih video uradaka. 

Također, Nico je u dobi od 13 godina postao prva osoba koja je na štakama osvojila najviši vrh Afrike Kilimadjaro, prikupivši 100.000 dolara za humantiarne svrhe.

Pogodak koji Nico postigao 2012. godine privukao je pažnju mnogih kompanija, između ostalih Powerade-a, koji je želio promovisati Nicovu inspirativnu priču.

Podijelite članak