VIDEO: Zar je moguće da ovo jedemo, a mislimo da su hrenovke

VIDEO: Zar je moguće da ovo jedemo, a mislimo da su hrenovke

slika (1)

Proces pravljenja hrenovki počinje sa ostacima svinjetine i govedine koji zapravo stižu kao odbačeni materijal iz mesara, a u zavisnosti od proizvođača, u mješavinu se ubacuje i prerađeno pileće meso.

Nema dileme da svi znaju da hrenovke nisu najzdravija hrana na svijetu. Ali kada vidite proces tokom koga nastaje ova brza hrana, vjerovatno ćete malo razmisliti sljedeći put kada ih budete poželjeli za večeru.

Kako-se-prave-virsle-1Proces pravljenja hrenovki počinje sa ostacima svinjetine i govedine koji zapravo stižu kao odbačeni materijal iz mesara. Meso se miješa i pakuje u velika pakovanja u kojima stiže na početak proizvodne trake.

Ovdje nema nepoželjnog materijala i cjelokupna mješavina se stavlja u ogromne mašine za mljevenje. U zavisnosti od proizvođača, u mješavinu se ubacuje prerađeno pileće meso koje hrenovkama dodaje prepoznatljiv ukus.

Ako ste pomislili da je meso u prva tri koraka djelovalo grozno, samo se strpite. U ovom koraku, mješavina se melje dok ne dođe u tečno stanje.

Radnici u fabrici sada dodaju skrob, so i senf u smjesu. Zavisno od proizvoda koji je u pitanju, dodaju se i drugi ukusi. Ništa pretjerano prefinjeno, u svakom slučaju.

Kako-se-prave-virsle-5Mješavina je spremna, a sada je vrijeme da hrana poprimi prepoznatljiv oblik. U mašinu se ubacuju velike količine crijeva od celuloze.

Pire od miješanog mesa i dodataka se upumpava u crijevo od celuloze, hrenovke odlaze u prostoriju za dimljenje gdje im se dodaju dodatni ukusi dok se peku i na kraju se prekrivaju slojem hladne, slane vode kako bi bile dovoljno prohlađene za pakovanje.

Radnik ručno provjerava kvalitet proizvoda, a nesavršene hrenovke se odvajaju i ponovo prerađuju. Automatizovana mašina pakuje hrenovke u pakovanja u kakvim ih možete naći u vašoj prodavnici.

Izvor: Telegraf

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica