Portal 072info

VIDEO+FOTO: Svečano otvorena izložba “Upoznaj Allahovog Poslanika Muhammeda a.s.”

U organizaciji Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici i Muzeja grada Zenice, danas je svečano otvorena izložba pod nazivom “Upoznaj Allahovog Poslanika Muhammeda a.s.”.

Ovom izložbom svi oni koji posjete Muzej grada Zenice imat će priliku upoznati životopis posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s. na jedan novi, dosada neviđen način. Kako je istaknuto, izložba se održava u posebno turbulentnom vremenu napada na islam, Muhammeda a.s. i muslimane,te jako izražene i sugdje prisutne islamofobije.

Prisutnima na svečanom otvorenju obratio se direktor Muzeja Adnadin Jašarević te istakao: “Danas imate dva domaćina i to Islamski pedagoški fakultet i Muzej. Dobro je da vas dočekujemo mi udruženih ruku, a vas raširenih. Drago mi je da vas vidim u ovako velikom broju i nadam se da ćete uživati.”

Pored direktora Jašarevića prisutnima su se obratili i dekan IPF-a, hfz. prof. dr. Halil Mehtic i dr. Esmir Halilović ujedno i autor izložbe.

Ovu izložbu upotpunili su i članovi hora Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica, sa izvođenjem kasida.

Važno je istaći da je ova izloža održana i u Brusa bezistanu u Sarajevu koju je posjetilo preko 10 000 osoba.

“Muzej grada Zenice je zaslužio da se pod njegovim svodom i u ovom prekrasnom ambijentu realizuje ova izložba, po prvi put na tlu Evrope”, ističu organizatori.

[Galleries 718 not found]

Muzej grada Zenice- Svečano otvaranje izložbe

Podijelite članak