Portal 072info

VIDEO+FOTO: Zeničanin Armin Porča upriličio drugu reviju frizura

U foaje-u Doma Kulture u Kaknju u subotu je održana modna revija pod nazivom „Magic Night“, frizera i šminkera Armina Porče.

Ovoj nesvakidašnjoj reviji odazvao se veliki broj posjetitelja te je sala bila premala da primi sve one koji podržavaju rad ovog mladog frizera i šminkera, kao i prijatelja, kolege, sina i druga Armina Porče, u svijetu mode poznatijeg kao Shikki Mikki, koji je u subotu predstavio nešto novo, nešto inovativno i specijalno.

Na samoj reviji učestvovalo je preko 30 modela, a Armin i njegov tim koji se sastoji od pet ljudi uključujući i njega u rekordnom vremenu odradili su posao. Prestavljene su razne vrste punđa, lokni, raznih nijansi kose, ali ono što je publiku ostavilo bez teksta bio je dio pod nazivom „AVANGARDE“. Djevojke su nosile konstrukcije od kose i šminku koja nije nosiva, ali je nešto što je za takve modne večeri veoma zanimljivo. Da bi sve izgledalo potpuno i precizno, za tu večer napravljen je poseban nakit koji radi Arminova prijateljica Bahrrija Kubat koja je u potpunosti popratila svaku frizuru. Djevojke koje su predstavljale Avangard frizure i šminku nosile su haljine Arminove prijateljice Sanele Buza, vlasnice poznatog zeničkog butika. Djevojke koje su nosile punđe, lokne i ostale frizeru nosile su kreacije Nadine Kovač.

“Predstavio sam nešto što nije viđeno, nešto malo novije, drugačije, nešto da bi ljude zainteresovao ovaj dio umjetnosti. Naravno ovo nije lak posao. Treba tu i živaca i mnogo strpjenja i mašte kao i u svakom drugom poslu, ali vjerujte osjećaj koji imate kada dobijete sve te silne aplauze je neopisiv. To morate osjetiti da bih znali o ćemu pričam. Naravno, želim da se zahvalim mojoj Lamiji i Zerini koje su mi pomogle oko šminke kao i svom ličnom fotografu Ademiru koji je u potpunosti odradio posao. Veliko hvala mojoj prijateljici Ajši Kapetanović koja je upotpunila ovu večer svojim gostovanjem, a i svima koji su došli da me podrže i poprate sve ovo”, istakao je mladi frizer i šminker Armin Porča.

Za sami kraj ove revije priređen je performans, gdje je Armin radio jednu od frizura na samoj sceni i sa tim dijelom zatvorio reviju. Komentari publike su bili pozitivni i publika je bila oduševljena onim što su vidjeli.

Kako je izgledalo na samoj reviji pogledajte u galeriji i kratkom video prilogu.

[Galleries 721 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box